söndag 24 maj 2015

Trädsvampar förvandlas till fåglar

Vad är konst? Jo konst är så otroligt brett område och väljer man att pröva olika material så finns det inget stopp. Det finns att köpa mycket material i hobby affärerna men varför köpa när det finns grattis material i naturen? Min farmor som var sömmerska hade även ett skapar intresse för annat material än tyg. Hon samlade också på stenar och snäckor. Men hon hade även en samling med björktickor eller sk trädsvampar som växer på träd som är döda. 


Hon hade tankar och funderingar på att göra något med dem, men hon kom aldrig på vad. Så istället hade hon de som prydnad på en hylla på altanen. När jag tog över hennes hus beslöt jag mig för att göra hennes dröm till verklighet. Jag och min man Magnus började studera de olika tickorna och deras olika former och kom fram till att dem faktiskt föreställde olika varelse. Med lite färg på detaljerna blev resultatet så här.
En uggla blev det, med lite brun färg i olika nyanser, lite streck och ögon.


Det blev också en ringduva, med lite blå gråa nyanser. Näbben var en flis som stack ut på tickan så det såg ut som ett näbb. Min man som annars inte är särskilt intresserad av konst uppvisade sig ha  fantasi som han tidigare inte visste om. För det var tack vare honom som jag hittade de rätta fåglarna i varje ticka.


Tickorna står kvar på samma hylla som de gjorde innan dem blev fåglar. På fotot ser vi ugglan och ringduvan igen och längst till vänster sitter en talgoxe med sin färg granna kropp. 


1 kommentar:

  1. Roligt med fåglar och kul att ni kunde se de olika tickornas karaktärer. Bra att du gillade det pyssel jag gjorde med din Mystery box. Det var roligt material att pyssla med!

    SvaraRadera